FAQ

Waar wil je meer over weten?

Erectiepillen
Erectieproblemen

Erectiepillen

Welke soorten erectiepillen kennen we?

Er zijn een groot aantal erectiepillen van allerlei soorten werking en kwaliteit. De meest bekende en effectieve varianten die we kennen zijn de zogenaamde PDE5-remmers. Deze middelen zijn uitgebreid getest en goedgekeurd vanwege hun effectiviteit en veiligheid. Let dus altijd op dat je de originele erectiepillen via een arts of een betrouwbare webwinkel besteld.

De meest bekende erectiepillen blokkeren een enzym genaamd PDE5 – dat verantwoordelijk is voor het op spanning houden van de zwellichamen in de penis – waardoor een erectie krijgen makkelijker wordt. Door het blokkeren van het dit enzym kan er op veilige en effectieve manier meer bloed in de penis stromen. Op deze manier kunnen mannen die te maken hebben met erectieproblemen weer zonder problemen een bevredigende erectie krijgen.

Enkele effectieve middelen die via een arts legaal te krijgen zijn:

  • Sildenafil (Viagra, Kamagra)
  • Vardenafil (Levitra)
  • Avanafil (Stendra, Spedra)
  • Tadalafil (Cialis)

Als je het grote plaatje bekijkt dan functioneren de bovenstaande middelen op een vergelijkbare manier. Ze kennen echter een aantal specifieke toepassingen en eigenschappen die de keuze van een bepaalde soort erectiepil kan laten afhangen van je persoonlijke situatie.

Waar kan ik erectiepillen van goede kwaliteit krijgen?

Als je last hebt van erectieproblemen dan is het beste dat je kan doen om aan erectieproblemen te komen, het bezoeken van een huisarts. Niet alleen is dit een goed idee vanuit het behandelen en genezen van de problemen en oorzaken van je erectiele disfunctie, het is ook de meest betrouwbare manier om aan hoogwaardige erectiemiddelen te geraken.

Een huisarts kan je – nadat er is vastgesteld wat het probleem is – namelijk erectiepillen voorschrijven die bij de apotheek zijn op te halen. Niet alleen is deze optie volledig legaal, je bent er ook zeker van dat je de originele erectiepillen krijgt en dat deze geschikt zijn om te gebruiken in jouw situatie.

Indien je geen erectieproblemen kan krijgen via de huisarts – bijvoorbeeld omdat je ze voor recreatieve doelieinden wilt aanschaffen – zorg er dan voor dat e zeker weet dat je ze haalt bij een betrouwbare webshop. Een betrouwbare webshop levert niet alleen originele producten, maar kan je ook voorzien van correcte en relevante informatie. Een goed voorbeeld hiervan voor de Nederlandse markt is Kamagra-24.com.

Hoe goed functioneren erectiepillen?

Uit een aantal onderzoeken die zijn gedaan naar bekende erectiepillen blijkt dat ongeveer 80% van de mannen die te maken hebben met erectieproblemen de symptomen effectief kunnen behandelen. Simpeler gezegd, in de meeste gevallen zorgen erectiepillen ervoor dat mannen weer een goede aanhoudende erectie kunnen krijgen na het gebruik van een goedgekeurde erectiepil.

Erectiepillen behandelen echter alleen de fysieke symptomen waar je mee te maken krijgt als je erectieproblemen ervaart. Het is geen geneesmiddel dat de oorzaken van de erectieproblemen oplost of geneest. Bezoek dus altid een huisarts om deze onderliggende oorzaken te bespreken en aan te pakken.

Is het gebruik van erectiepillen veilig?

De originele en goedgekeurde erectiepillen zijn uitgebreid onderzocht en getest. Ondertussen zijn er meerdere decennia aan onderzoek aan vooraf gegaan om te stellen dat het gebruik van deze erectiepillen in vrijwel alle gevallen niet schadelijk is voor de gezondheid.

Dat gezegd hebbende, ook erectiepillen zijn geneesmiddelen. Dat wil zeggen dat er ook bepaalde combinaties zijn met een aantal voedingsmiddelen, ziektes of aandoeningen en andere drug of geneesmiddelen, die niet goed samengaan met elkaar. Het is dus altijd belangrijk om op voorhand uit te zoeken of één of meerdere van deze zaken op jou van toepassing is.

Lees dus altijd zorgvuldig de bijsluiter door van het product dat je gebruikt en ga altijd langs bij een huisarts om te bespreken of het veilig is om bepaalde erectiepillen te gebruiken. Er is ook altijd de mogelijkheid dat je te maken krijgt met een aantal (lichte) bijwerkingen. Erectiepillen zijn in de regel dus veilig om te gebruiken, maar je dient ze wel altijd met verstand te gebruiken.

Is er een risico op verslaving?

Uit onderzoek blijkt op geen enkele manier dat erectiepillen lichamelijk verslavend werken. Je kunt er dus niet lichamelijk van afhankelijk worden en je zult niet te maken krijgen met ontwenningsverschijnselen. Dit maakt deze geneesmiddelen geschikt om voor onbepaalde tijd te gebruiken zonder risico op verslavingen.

Het kan wel voorkomen – zeker in het geval dat de oorzaak van je erectieproblemen in de psychische hoek zit – dat mensen mentaal afhankelijk worden van erectiepillen om op een bevredigende manier seks te hebben. In zulke gevallen spreken we van psychische afhankelijkheid die met therapie behandeld kan worden.

Erectieproblemen

Wat is de oorzaak van erectieproblemen?

Het is erg lastig om een duidelijk antwoord te geven op deze vraag, aangezien er een groot aantal redenen zijn die verantwoordelijk kunnen zijn voor erectieproblemen. De oorzaken kunnen zowel fysiek als psychisch van aard zijn. Het is dan ook altijd een goed idee als je te maken krijgt met degelijke problemen, dat je contact opneemt met een arts. Deze kan met je op zoek gaan naar de oorzaken van je problemen om deze vervolgens op te lossen.

In veel gevallen kan na een bezoek aan de huisarts gewerkt worden aan de oplossing van de oorzaak, waardoor het nemen van medicatie vaak niet nodig is. Het kan ook zo zijn dat de erectieproblemen zijn ontstaan door een verkeerde levensstijl of een ziekte die indirect de erectieproblemen veroorzaken.

Is ouderdom een oorzaak van erectieproblemen?

Ondanks dat veel mensen dit denken, is ouderdom op zichzelf geen directe oorzaak van erectieproblemen. Het is wel zo dat erectieproblemen steeds vaker voorkomen bij mannen naarmate ze ouder worden. Dit komt vooral door het feit dat mannen die ouder worden te maken krijgen met fysieke klachten, die indirect de oorzaak kunnen zijn van erectieproblemen.

Dat is echter niet hetzelfde als het idee dat de erectieproblemen per definitie een functie zijn van ouder worden op zichzelf. Vaak zijn het aandoeningen of ziekten – waar je vaker mee te maken krijgt als je ouder wordt – die verantwoordelijk zijn voor de symptomen van erectieproblemen.

Neem dus altijd contact op met een arts om te achterhalen wat de problemen zijn, ook als je ouder aan het worden bent. Het is ook in dat geval namelijk vaak een gevolg van een andere aandoening. Je wilt deze reden achterhalen en aanpakken met behulp van een professional.

Zijn erectieproblemen blijvend?

De meeste oorzaken van erectieproblemen kunnen verholpen worden en zijn zodoende niet permanent. Dit is echter anders als er sprake is van daadwerkelijke fysieke schade. Je kunt hierbij denken aan beschadigingen op het gebied van neurologische zaken of vasculaire schade. In veel gevallen is de persoon in kwestie dan vaak al op de hoogte van de oorzaken die de erectieproblemen veroorzaken.

In de meeste gevallen is het echter mogelijk om met behulp van medische hulp een oplossing te vinden voor het probleem dat de erectieproblemen veroorzaakt. Neem dus altijd contact op met een arts om een diagnose te krijgen en de gepaste stappen door te lopen om deze problemen te behandelen.

Indien de erectieproblemen psychisch van aard zijn, dan kan therapie uitstekend werken. Ook in dit geval is het meestal een kwestie van de oorzaak aan te pakken, maar niet van een permanent probleem dat niet kan worden opgelost met gepaste hulp. In de meeste gevallen is er dus geen sprake van permanente schade, laat dit echter wel voor de zekerheid door een medische professional bepalen.

Wat zijn erectieproblemen eigenlijk exact?

Er is sprake van erectieproblemen – of erectiele disfunctie – als een man niet in staat is om een erectie te krijgen of te behouden die het toelaat om naar tevredenheid, gezonde en bevredigende geslachtsgemeenschap te hebben.

Er is overigens een verschil tussen erectieproblemen en vruchtbaarheidsproblemen. Erectieproblemen hebben uitsluitend te maken met het vermogen van een man om een erectie te krijgen.

Is het altijd noodzakelijk om de huisarts te bezoeken?

Indien je te maken krijgt met erectieproblemen dan is een bezoek aan de huisarts altijd de eerste stap om te ondernemen. Dit is niet alléén omdat de huisarts je kan voorzien van goed advies en correcte informatie. Een huisarts kan aan de hand van een aantal gerichte onderzoeken bepalen wat de mogelijke oorzaken zijn van je problemen.

Nadat er is vastgesteld wat de mogelijke problemen zijn, dan kan er worden gewerkt aan een oplossing om deze op te lossen. Het is dus heel belangrijk om zo snel mogelijk erachter te komen wat deze oorzaken zijn. Dit bereik je niet door zelf op zoek te gaan naar een aantal oplossingen en wat zaken uit te proberen en te speculeren.

Daarnaast zijn in uitzonderlijke gevallen een aantal mogelijke oorzaken zéér serieus van aard. Dit soort zaken moet zo snel mogelijk worden vastgesteld en verholpen worden. Je krijgt dus niet alleen een betere en snellere oplossing voor e erectieproblemen door een arts te bezoeken. Je sluit ook alle worst case scenario’s uit ernstige problemen kunnen veroorzaken.