Het is niet altijd makkelijk om te bepalen waar erectieproblemen bij een man vandaan komen. Er zijn een breed scala aan zowel fysieke als mentale redenen op te noemen. Het is echter wel zaak dat als je er last van hebt dat je zoveel mogelijk informatie over erectieproblemen tot je neemt, zodat je een beter beeld krijgt waar je mee te maken hebt.

Als je ermee te maken krijgt dan kan dit bij jezelf, maar ook voor je directe omgeving, vragen oproepen. De meest voorkomende zullen we hier gaan behandelen.

Waardoor ontstaan erectieproblemen eigenlijk?

De exacte redenen die ten grondslag liggen aan erectieproblematiek zijn talrijk en soms lastig vast te stellen zonder je situatie in detail te bekijken. We weten echter wel dat erectiele dysfunctie zowel door fysieke als door mentale zaken veroorzaakt kan worden.

Hierbij kun je als globale vuistregel nemen, dat de problemen bij oudere mannen vaker ontstaat door fysieke ongemakken en bij jongere mensen vaker door mentale oorzaken.

Om erachter te komen hoe de vork exact in de steel zit is het om die reden altijd raadzaam om in het geval van erectieproblemen eerst contact op te nemen met een arts, alvorens naar oplossingen te zoeken.

Fysieke oorzaken van erectieproblemen

Hoge bloeddruk, diabetes, slechte cholesterolverhoudingen, hyperprolactinemie en obesitas kunnen allemaal oorzaken zijn. Dit zijn behandelbare diagnoses, maar als je er niks aan doet kunnen ze leiden tot een beroerte, een hartaanval, maar dus ook tot erectieproblemen.

Ook het nemen van medicatie kan de oorzaak zijn van het onvermogen om een degelijke erectie te krijgen. In het bijzonder medicijnen tegen hoge bloeddruk en antihistamines (medicatie tegen allergieën) kunnen dit als bijwerking vertonen.

Oorzaken die minder vaak voorkomen

In sommige gevallen kunnen erectieproblemen ontstaan door neurologische aandoeningen zoals Parkinson’s of multiple sclerosis. Ook schade aan de zenuwen of bloedvaten naar de penis kunnen voor deze problemen zorgen.

Daarnaast kan ook de afname van het mannelijke geslachtshormoon testosteron invloed hebben op het vermogen van mannen om erecties te krijgen die als gezond beschouwd kunnen worden.

Schildklierhormoon kan overigens ook een van de mogelijke oorzaak zijn van dergelijke problemen. Een te hoge of te lage afgifte hiervan kan ook voor problemen zorgen.

Zijn erectieproblemen behandelbaar?

In veel gevallen wel. Er zijn een aantal simpele dingen die je kunt doen om op een relatief makkelijke manier je situatie te verbeteren.

Aanpassen van je leefgewoonten

Veel mensen kunnen namelijk veel winst behalen in het aanpassen van hun leefgewoonten. Denk hierbij aan zaken als stoppen met roken, geen drugs gebruiken, op een gezond gewicht blijven, alcoholconsumptie beperken en meer sporten.

Het lijkt een open deur om dit als oplossing aan te dragen, maar het aanpassen van dit soort dagelijkse zaken kan in veel gevallen een wereld van verschil betekenen.

Mentale problemen

In het geval dat de oorzaak van de erectieproblemen mentaal blijken te zijn, dan is een bezoek aan een psycholoog een oplossing bieden. Het is erg lastig om exact aan te geven welke mentale problemen precies voor dergelijke problemen zorgen.

Neem in elk geval – dat kan ook vrijblijvend – contact op met een professional die ervaring heeft met dergelijke zaken. Voor veel mensen is het bewust worden van mentale oorzaken het grootste struikelblok. Hulp zoeken heeft geen enkel nadeel, dus probeer het gewoon.

Medische behandelingen

De meest toegepaste medische behandeling is het nemen van PDE5-remmers. Dit zijn relatief veilige methodes voor mannen om een steun in de rug te krijgen voor het onderhouden van een gezond seksleven. Voorbeelden hiervan zijn producten zoals:

  • Sildenafil
  • Tadalafil
  • Vardenafil
  • Avanafil

Deze middelen zorgen voor een betere bloedtoevoer naar de penis. Dit is essentieel bij het krijgen van een erectie en ook in veel gevallen het mechanisme dat niet goed functioneert. In veel gevallen is behandeling met een PDE5-remmer een uitstekende oplossing voor mannen die problemen met het krijgen van erecties ondervinden.

Zijn erectieproblemen permanent?

Dat hangt volledig van de oorzaak ervan af. Zoals gezegd kan het aanpassen van leefgewoonten al voor een significante verbetering zorgen. Ook als het een aantoonbare andere reden heeft, dan kan het correct behandelen ervan de situatie oplossen.

Dit geldt ook voor erectieproblemen die voortkomen uit psychische zaken. Vaak kan het oplossen hiervan, door middel van behandeling, voor afdoende verlichting zorgen dat de erectieproblemen zichzelf oplossen. Dit is vaak wel lastiger om concreet in kaart te brengen.

Eigenlijk zijn erectieproblemen alléén permanent als er sprake is van aantoonbare lichamelijke beschadigingen. Indien dit het geval is, dan is het in de meeste gevallen wel mogelijk om een concreet beeld te krijgen van deze beschadigingen, zodat er in ieder geval een concrete diagnose kan worden gesteld.

Hoe goed werken erectiepillen?

Bij een groot deel van de behandelde mannen (ongeveer 75%) werken erectiepillen uitstekend. Indien er echter sprake is van zenuwschade of schade aan de bloedvaten, dan zal de oorzaak van de erectieproblemen van een dusdanige aard zijn dat een PDE5-remmer niet functioneert.

Indien je overigens jonger bent dan 35 jaar oud, dan is het zaak om je testosteronwaarden te laten meten aangezien dit een veelvoorkomende oorzaak is van erectieproblemen in deze leeftijdsgroep.

Als bepaalde soort erectiepil niet werkt, dan kan het in sommige gevallen aan te raden zijn om eens om een een ander type PDE5-remmer te proberen. Dit wil niet zeggen dat dit een oplossing biedt, maar mensen reageren verschillend op verschillende soorten medicatie.

Als je overigen van plan bent om een erectiepil te gaan gebruiken, praat dan altijd eerst met je huisarts aangezien de oorzaken van je problemen wellicht op te lossen zijn op een andere manier.

Horen erectieproblemen bij ouder worden?

Mannen die ouder worden krijgen niet per definitie te maken met erectieproblemen. Het is echter wel zo dat het aantal gevallen dat ermee te maken heeft stijgt naarmate de leeftijd hoger is. Dat is alleen niet hetzelfde dat het in elke situatie hoort bij ouder worden.

Erectieproblemen komen wel relatief veel voor. Ongeveer de helft van alle mannen tussen de 40-70 jaar oud heeft er in meer of mindere mate last van. Dus ondanks dat het vaker voorkomt bij oudere mannen is het niet per se een functie van het ouder worden op zichzelf.

Erectieproblemen en het krijgen van kinderen

Iedereen die op een gangbare manier kinderen wil krijgen moet seks hebben. Zo simpel is het nu eenmaal. Indien de erectieproblemen dusdanig ernstig zijn dat het hebben van seks niet meer mogelijk is, dan kan in de meeste gevallen een bezoek aan een arts en het gebruik van erectiepillen een oplossing bieden.

Het is in de meeste gevallen echter niet zo dat het uitblijven van erecties betekent dat de man in kwestie ook daadwerkelijk onvruchtbaar is. Dit zijn twee dingen die in veel gevallen los staan van elkaar. Het kan echter nooit kwaad om dit te laten onderzoeken.

Als je gebruik maakt van PDE5-remmers en je afvraagt of dit invloed heeft op de vruchtbaarheid van een man dan blijkt uit geen enkel onderzoek dat het negatieve effecten heeft op het sperma van een man. Erectiemiddelen zijn dus veilig als het gaat om de mogelijkheid om kinderen te krijgen.

Moet ik echt altijd mijn arts gaan praten?

Het is altijd heel verstandig om met een arts over erectieproblemen te praten. Het is in veel gevallen namelijk mogelijk om een diagnose te stellen en een gepaste oplossing te vinden, die de oorzaak van de problemen oplost.

Het is heel normaal dat je te maken krijgt met gevoelens van schaamte, maar een arts zal dit zeker anders zien en je van serieus en degelijk advies kunnen voorzien. Dit kan een hoop problemen voorkomen en je situatie vaak veel makkelijker maken.

In het geval dat je een huisarts bezoekt dan zal deze je in de meest gevallen enkele relevante vragen stellen. Indien nodig kan er eventueel een bloedonderzoek volgen dat je een goed inzicht kan geven van de medische oorzaken.

Zodoende krijg je een veel beter beeld van de aard van je erectieproblemen. Daarnaast kunnen ernstigere problemen eerder herkend en behandelt worden. Je kunt hierbij denken aan hoge bloeddruk, hartproblemen of diabetes.

Erectieproblemen bij je partner

Als je een partner hebt die last heeft van erectiele dysfunctie dan is dit in de meeste gevallen medisch van aard. Een dergelijk probleem heeft vrijwel nooit iets te maken met het niet meer aantrekkelijk vinden van de partner. In veel gevallen is het wel zo dat je partner zich schaamt voor deze problemen. Erover praten is vaak een verstandig idee.

Probeer je partner altijd te stimuleren om een bezoek aan de huisarts te brengen indien een dergelijke situatie zich voordoet. Zo kunnen een aantal mogelijke oorzaken wellicht worden uitgesloten en kan er op zoek worden gegaan naar een oplossing. Gebruik maken van een PDE5-remmer kan bovendien ook wonderen doen relaties en het bijbehorende intieme contact.

About The Author pillspower.net

comments (1)

comments (1)

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>